Hoii.
In mijn vorige tekst, 25 questions tag, heb ik gezegd dat ik
de appeltaart van mijn oma heel erg lekker vind, daarom heb ik wat informatie
opgezocht op het internet over appeltaarten en vond het een leuk idee om het te
delen met jullie. Het recept van mijn oma blijft natuurlijk geheim. ; )

Het is niet bekend waar de appeltaart in ontstaan. Het eerste
kookboek waarin de appeltaart stond was in 1514. De basis van de meeste
recepten is met een bodem en zijkant van zanddeeg. Op de bovenkant worden
deegreepjes gelegd horizontaal en verticaal. Zo lijkt het op een raster. Hierdoor
is de vulling zichtbaar en ik vind het er gezelliger uit zien dan wanneer je de
vulling niet ziet. Een kenmerk van de appeltaart is dat de vulling stevig is
door de stukjes appel, maar tegelijkertijd ook zacht door de gebakken stukjes
appel. Een ander kenmerk is dat het deeg aan de rand knapperig is. Als dit niet
zo is dan is het deeg nog niet helemaal gaar, de appeltaart niet vers of
opgewarmd in de magnetron.
Ik hoop dat jullie deze tekst leuk vonden om te lezen en nu
heel erg zin hebben gekregen in appeltaart, net zoals bij mij het geval is.
Xoxo Erin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten